Pages

Hai guy... welcome welcome.. Thx alot sbb follow blog ni ye.. x pun BW kat blog ni k, komen k, petik2 ayat skit k.. hehehe.. tanpa kowunk, apa la nak jadi kat blog aku ni.. terharunye sob sob sob... one more, THX A LOT GUYZ, jangan lupa kalo dah blogwalking blog ni, tinggal2 la jejak kat bawah skali blog ni ye.. and one more, for guyz yg bawu2 je jejak kaki or tersilap masuk k, follow2 la.. ala, tak rugi pun... habis malas pun,klik aje.. hehehe :)
sy akan blogwalking ke blog anda secepat mungkin.. Support Us "the MaLaYsian Blogger"

Rakan2ku yg bek2 hati n pemurah 2 sila klik pada ads dibawah atau diatas atau dimana2 shj dlm blog ini ye... Terimas

Jan 10, 2011

Harga Pasaran Tokek @ Gecko tahun 2011

Setelah lama tokek tidak digembar gemburkan, ianya seperti tidak laku dan ramai yang sudah hilang minat untuk mengusahakan bisnes ini. Terpulang kepada pendirian anda masing-masing, sama ada anda seorang penternak atau pun pembeli.. di sini ada disertakan harga terbaru tokek dalam pasaran bagi 2011



Peningkatan harga yang amat tinggi pada  2010 iaitu thn lepas... Berikut adalah senarai harga tokek mengikut berat tokek tersebut pd masa kini.......






 Harga tokek pada Januari 2011 :
220gram =RM3,000.00-RM5,000.00
230gram =RM5,000.00-RM8,000.00
250gram =RM8,000.00-RM15,000.00
280gram =RM10,000.00 - RM30,000.00
300gram =RM150,000.00-RM200,000.00
350gram =RM200,000.00 ke atas
400gram =RM300,000.00 ke atas
500gram-999gram =RM1,000,000.00-RM5,000,000.00
1000gram- ke atas =RM6,000,000.00- RM50,000,000.00

HARGA PASARAN TOKEK PADA OKTOBER 2010 :-

420 gram - 499g gram = RM1 juta
500 gram - 599 gram = RM3 juta
600 gram - 699 gram = RM5 juta
700 gram - 799 gram = RM7 juta
800 gram - 899 gram = RM9 juta
900 gram - 1 kilo = RM12 juta

"TOKEK BATU"

1kg = rm300,000
2kg = RM600,000
3KG = RM1,000,000
Jika anda mempunyai tokek batu yang kami mahu.
Sila mms gambar di atas penimbang beserta tarikh ke 0135012116.
Sekian terima kasih

"sekarang kami juga ingin membeli tokek yang berada diluar negara seperti di Singapore,Brunei,Thailand,Indonesia dan lain-lain negara dengan harga tersebut."

sila telefon kami 0135012116(Rashidi)

-SUMBER : UPDATE fb " TOKEK HARGA TINGGI

61 comments:

  1. singgah petang sini..mana nak dapat tokke ni

    ReplyDelete
  2. haritu kan, kat kg saya ada byk. tapi sume bawah 300gm. skrg ni tak tau la camna, diaorg dah jual kot?

    ReplyDelete
  3. Pnh jmpe cicak ni ,
    tp kecik jer ! Klu jual pn x laku . huhuhu

    ReplyDelete
  4. pergghhh... bapak mahal... susah nak dapat kan cicak ni????

    baca dalam surat khabar, diorang kata pemburu haram. kenapa 'pemburu haram' plak?

    ReplyDelete
  5. aku ada cicak tokek berat 150g sekor nk jual rm900 and sekor 90g nk jual rm400
    berminat sila call sy hadi 0129071644
    lokasi shah alam

    ReplyDelete
  6. nak jual tokek batu ada 5 ekor beratnya 1.5kg,2.2.5kg ada 2 ekor dan 3.3 kg ada 2ekor.lokasi di pontianak kalbar indonesia hub.hp.081345353318.

    ReplyDelete
  7. to.tuan.rashidi.kalau tuan berminat dengan tokek batu dengan jenis lidah tunggal ekor bulat tidak bercabang silakan hub.hp.081345353318.tokek batunya ada di pontianak kalbar indonesia.

    ReplyDelete
  8. sy ada 4 ekor tokek angaran 290,293,368 & 375gm
    berminat sila hubungi sy 017-3755372

    ReplyDelete
  9. kwn sy ade tokek 350g, bpe leh amek? poison_rose21@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  10. salam tuan rashidi. Saya ada koleksi tokek yg beratnya antara 200 - 280g ke atas. jika berminat hubungi pak ngah 019-4224534

    ReplyDelete
  11. masih ade lagi ke orang beli tokek ni ? Aku ade stok ni..

    ReplyDelete
  12. saya ada 2 ekor cicak ni,nak beli ke

    ReplyDelete
  13. saya ada tokek batu
    anda minat????
    call. +6285855762118

    ReplyDelete
  14. saya mau jual tokek 2 ons up ada 10 ekor hubungi hp +6287877904145 atau yahoo mail syabibisumenep@yahoo.com atau lukmansyabibi@yahoo.co.id bisa juga di facebook. lukman syabibi atau salingsapa syabibi

    ReplyDelete
  15. saya punya Tokek Batu, dengan klasifikasi:
    1. berat 9 kg
    2. MT ayam, cakar ayam
    3. dada corak zebra
    4. lidah tunggal
    terima harga berapa????

    ReplyDelete
  16. jual tokek batu 4kg, 5kg, 6kg, 7kg lokasi pontianak sila telefon kami 08152242776(tenggeng)

    ReplyDelete
  17. Saya punya tokek tiga ekor berat kurang lebih 2.7 ons.

    Sepuluh ekor kurang lebih 3.5 ons. semuanya dalam keadaan sehat dan prima sewaktu-waktu biasa dilihat.
    Thanks
    Yusuf email : kappija21_inter@yahoo.co.id

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan tokek ada lagi atau sudah dijual...

      Boleh tuan sukat panjang tokek dan pasti barang ujud kepunyaan sendiri bukan kepunyaan orang lain....

      Kami sedia berurusan tapi harga sekarang tidak semahal dulu....email kan gambar terbaru kalau boleh...email saya abbi7442@yahoo.com

      Tq

      Delete
  18. saya punya tokek 4 ekor ukuran 3,5 4,3 5,7 dan 6,8 ons.....untuk ukuran 4 ons ke atas saya buka harga RM. 8,5 juta per ons atau sekitar 20 miliar rupiah per ons. barang nyata....kalau berminat segera hub saya di hp 082198565888 atau 085796913879 posisi di indonesia....

    ReplyDelete
  19. sesapa nk bela tokek sy ble supply, di sini sy listn harga jualannya sekali:-
    1)100g-150g= rm650(1ekor) beli 10 ble kasi kurang maa...
    2)150g-200g= rm1350(1ekor) beli 10 pon boley kasi kurang jgk maa...

    *stok diatas mungkin ada shgga 27/6/2011..cpt utk clearence stok...apa pon col sy dulu utk bt oder...ini sebab stok baru mau masuk maa..

    3)200g-250g= rm5500(1ekor) yg ini xble kurang maa,pasai suda bsr maa...

    kpd sesapa yg bmnt utk membeli 300g keats, sy ada bela 3 ekor...TETAPI, sila pastikan harga yg anda tawar n dapat menambat hati sy dan munasabah ea...kpd brkr yg nk mkn lbh2 tu,klu tkt rege broker baek lu simpan lam asn@asb je, xpon lam tbg haji lebih afdal...
    ok, selamat, kg.baru, dato keramat...

    text msg @ col:- 0173304869
    email:- agiebcoopers@gmail.com

    ReplyDelete
  20. teman saya punya tokek 55 ekor. 250g - 300g dijual borongan. tokek betul ada. saya sudah liat sendiri. kalau berminat hubungi 085336218062

    ReplyDelete
  21. hari ini yahudi bunuh lagi dengan roket sahabat kita di gaza seramai 6 orang terbunuh. adakah kita hanya berdiam diri bila darah saudara kita di langgah sebegitu rupa di ramadan yg mulia ini?

    minumlah lagi coke, starbucks, nestle.. saudara kita terus dibunuh. nnti yahudi sampai nusantara bunuh anak anda pulak. baru padan muka.

    ReplyDelete
  22. sya dew seekor cicak tokek utk dijual,brat 380grm..kalo dew sape2 brminat blh emailkn di muhd_ilhami@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. saya dari indonesia, punya tokek besar, silahkan lihat gambar tokek nya disini

    http://www.kaskus.us/showthread.php?p=502809673#post502809673

    atau hubungi saya +6285722791271

    ReplyDelete
  24. atau lihat disini
    http://www.kaskus.us/showthread.php?t=10317019

    ReplyDelete
  25. Kepada sesiapa yang ingin menjual tokek berat 350 keats panjang minima 16inchi sila hubungi saya dengan segera 019-5997385

    ReplyDelete
  26. saya ader tokek gk,,,15 ekor,berat 350 grm,,,sesiap byer yg berani ambik harga tinggi kt boleh deal...email harga ker my email ( kamil_tech@yahoo.com)

    ReplyDelete
  27. saya ada tokek 300 gram...hubungi 0148666309

    ReplyDelete
  28. sahabat saya ada tokek merah berukuran 18 inchi, tetapi ekor putus tinggallah panjangnya 15 inchi. berat 330gram. sahabat saya perlukan duit dengan kadar segera. harga palaing terendah rm 50 ribu sahaja. boleh runding sampai jadi. siapa dulu dia dapat. lokasi seremban, boleh call atau sms saya pada bila-bila masa sahaja di talian 016-8942481 atau 01119316975. sekian terima kasih

    ReplyDelete
  29. saya ada tokek batu berat 7 kg dan 15 kg lokasi indonesia....berapa bapak akan kasih harga ???hub saya :08561126239 call / sms ato email:plitandodi@yahoo.co.id

    saya jual cepat sapa yang minat...????

    ReplyDelete
  30. hARGa boleh tahan.tapi aku pening dg tokek ni...nak cari benbeli yg betul2 ada duit..yg byk dtg bukan yg ada duit byk tgguk je ...lepas tu tak jadi...sebab diorg tak ada duit...adessssssssss
    aku ada satu je yg berat mukin dah sampai 300g..aku tak pernah tembang ..panjang dlm 13cm

    ReplyDelete
  31. cerita byk2 aku tak mahu...klu ada yg betul2 nak tokek ni dg harga yg pasaran skg ni aku jual..017.7820243...boleh sms nati aku call balik ok

    ReplyDelete
  32. sy pun jg..berminat email ke said_sehat90@yahoo.com..jual murah jew..:)

    ReplyDelete
  33. sy pun ada juga..berminat email ke said_sehat90@yahoo.com..jual murah jew..:)

    ReplyDelete
  34. jika anda ingin menjual tokek long atau tokek rumah yang ada bintik2 merah berat 5 ons up, lokasi tokek jabodetabek, jawa tengah, silahkan kirimkan video rekaman dan photo ke email : hendra.indo8@gmail.com beserta foto copy KTP /Identitas owner atau A1 owner (Yang dikuasakan barang)

    081284300928

    ReplyDelete
  35. tokek saya panjangnya 30cm dan tubuhnya lebar 4,5 cm jika minat hubungi 081357932547

    ReplyDelete
  36. saya ada 2 ekor tokek ....panjang dlm 12 inci...sekor dah putus ekor tinggal 10 inci...harga kira nak lepas jer.

    email zamribinghazali@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. saya ada tokek 300 ke 320g...
    sape nak boleh cntect call/sms saya asyraf:014-2699209
    btl2 nak jual sbb nak pakai duit,harga murah sahaja rm40k
    harga boleh nego lagi. lokasi saya di rawang,selangor. terima kasih

    ReplyDelete
  38. Salam semua, nak tau ada ke tokek berat 400grm ke atas sekarang nie....sebab yg saya bela pun dah setahun baru panjang 16" ....

    ReplyDelete
  39. Salam, siapa2 yang ada nak jual tokek seberat 350 gram ke atas, sila sms saya di 013-2032203. harga kita nanti runding..

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. saya dari pontianak
    saya punya tokek rumah bintik merah
    panjang kira"30 cm
    berat 3,1-3,2 ons
    gemuk,sehat asli tanpa obat
    kuat makan..1 hari bisa 2x,agresif
    bisa makan cicak rumah yg putih abu"
    umur 4 tahun
    saya jual dengan harga 350.000RM
    jika berminat sila hub saya via email raptorrap88@yahoo.co.id
    nanti saya kasi liat foto tokek nya

    ReplyDelete
  42. saya dari pontianak,punya tokek rumah bintik merah.Panjang 35cm dan berat 3,1 ons,bentuk badan proporsional,asli tanpa obat atau penggemuk lain..makanan jangrik,sudah dipelihara 3 tahun..jual dengan harga 360.000RM.Yang serius berminat sila hub saya via sms ke 085650877955..foto tokek menyusul.

    ReplyDelete
  43. saya dar pontianak punya tokek bintik merah,panjang 35cm,berat 3,1 ons,sehat alami,minat hub via sms 085650877955.Jual 360.000RM,foto menyusul..

    ReplyDelete
  44. invite my BB pin 20F2AED3 . if u want to buy.. i have 3 geckos.. long 50cm and 55cm.. 400gram+.. thx for respond.

    regard, Hendra..

    ReplyDelete
  45. hi, sya dari palembang, indonesia ingin jual tokek batu berat 5 kg, lidah tunggal, juga tokek pohon 5 ekor pnjang 38-39 cm.
    bagi pembeli yg serius silakan hubungi saya di +6281213199756 or email : boneey@gmail.com

    brg bisa dicek fisik trimakasih.

    ReplyDelete
  46. sekarang ada lgi ke yang nak cari dan beli tokek ni...saya ada satu ekor berat more than 400gram...Berapa harga sekarang ya?
    Kalau ada info sile kongsikan bersama n ada yang berminat sila email ke where_676@yahoo.com

    ReplyDelete
  47. Aku pon ade tokek 4 ekor panjang dan berat belum di ukur.. Perkiraan 200 - 300 grm, panjang sekitar 30 - 40 cm.. Sebab tokek ni masih bebas di dinding rumah/ sudah lama dan ga aku tangkap sambil tunggu harga pasaran jelas.. Sebelum aku tau tokek punya nilai jual mahal tokek ni sering aku usir biar pergi tapi sepertinya tokek ni betah tinggal di rumahku... Mudah2an ini memang rezeki aku hehehe..:D

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. Saya ada punya tokek besar, sihat, selalu makan, - kulit badan kerut sikit. . Warna hitam bintik merah. . Saya tak berani timbang atau ukur badan, kerana budak ni nampak ganas. . bila minat cuba datang kat pontianak. . Mesej or call +628997686664

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. salam sy ade tokek 3 ekor...
    1 ekor : panjang 15 inci
    2 ekor : panjang 13 inci
    ni number sy 0176906757-lokasi ampang

    ReplyDelete
  52. tokek nak di jual.. lokasi perak berat 320g ada 3 ekor.jika ada sapa2 berminat sila call..0195630485

    ReplyDelete
  53. tokek panjang 30 cm ,,,berminat hubungi 0195234395

    ReplyDelete
  54. tokek panjang 30 cm ,,,berminat hubungi 0195234395

    ReplyDelete
  55. saya jual tokek 400gram up, namun bila serius ALL SIZE siap..
    serius PM...
    Email: AndriAD29@yahoo.com

    ReplyDelete
  56. sesiapa nak jual tokek - sms 0126651995

    ReplyDelete

Ruangan memekik

http://www.meebo.com/rooms